Detta med bloggande är rätt nytt för oss i Felaget, så ibland blir det långt mellan inläggen…

Självklart har det varit hantverksträffar på Gunnes under våren och tidiga sommaren.

21-22 maj var vi med på Runrikets dagar i Täby/Vallentuna. Runriket hade för i år utökats till 2 dagar, med vikingamarknad, lägerliv och andra uppvisningar. Ytterst trevligt!

Sländor, garn och ull, Runrikets dagar 160521

Sländor, garn och ull, Runrikets dagar 160521

Delar av Felaget på Runrikets dagar 160521

Delar av Felaget på Runrikets dagar 160521

Felaget på Runrikets dagar 160521

Felaget på Runrikets dagar 160521

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi stod tillsammans med Svadilfare och visade upp diverse hantverk, samt hade en del till salu också. Anna (Berkana Hantverk) hade med sig växtfärgat garn och nålbundna ting, Ingeborg (Ingeborgs handaflit) hade sina fantastiska slyngvävda sjalar och Stefan och Angelica (också kända som SveaVeldi) hade såklart både vikingastickade smycken och mängder med pärlor. Vi som inte sålde, visade upp sömnad, nålbindning och brickbandsvävning. Även lite växtfärgning blev det på söndagen.

Midsommarfirande på Gunnes gård var det flera i Felaget som deltog i och du kan se bilder i vårt Instagramflöde här till höger. (Om du läser detta på en mobil eller annan typ av mindre skräm ser du bilderna längst ner på denna sida – under alla blogginlägg.)

Flera i vårt fina gäng tog sig iväg till Stallarholmens vikingafestival (första helgen i juli) också. Tyvärr har vi ont om bilder där – men häng med oss nästa gång och upplev det hela själv!

Vid tangenterna /Sara