Vips har alla vårens träffar, sommaren och hela säsongens marknader passerat och utan att man riktigt fattat hur är hösten här med nya träffar.

En snabb resumé över våren ger oss ett antal fina träffar på Gunne Gård med hantverk av olika slag. När saven började stiga så var det några som testade att böja vidjor till bärmesar. Skor har sytts och band har vävts men mest syddes det nog inför kommande sommarsäsong.
För erkänn, det är under sommaren som det verkligen är högsäsong med marknader och event nära nog varje helg om man vill.

Gunnes Felag har funnits representerade både här och där, men Runriket (iår i Vallentuna) och Stallarholmen är två evenemang som många felagare besökte. Den viktigaste marknaden, rent partiskt sett, var dock vår egna, Gunne Gårds höstmarknad!

Gunne Gårds höstmarknad var iår den 7-8 september och markerade slutet av gårdens 30-årsjubileum. Men det var så mycket mer än så. Marknaden i sig fyllde 15 år och vårt kära felag bildades samma år! Som sagt, tiden går fort när man har roligt!

Gårdens jubileum uppmärksammades inte minst under lördagens gille då Stallarholmens vikingar gav gården en riktigt fin och traditionsfylld gåva, de gav inte mindre än en vikingasköld. Gun som är ansvarig på Gunnes Vikingagård i Upplands Väsby och vår hövding Lena fick ta emot skölden av Stallarholmens Johan Wretström.

Gun, Johan och Lena med den fina gåvan från Stallarholmens Vikingar.

Lördagens gille

Under marknadens båda dagar höll felaget prova-på-bågskytte och bemannande marknadens infotält. Vi hade även rest ett felagstält vid bågskyttet där medlemmar visade upp hantverk och umgicks. Med några störtskurar som undantag var det en fantastisk helg med stor gemenskap och härlig stämning på vår favorit-gård.

Prova-på-bågskytte och Felagstältet.
Infotältet bemannandes av hantverksglada felagare.
Foto: Päivi Muurtamo
Unga felagare och deras vänner.

Fotografier: Em Einarsson