Både när vi träffas på Gunnes gård och i den digitala världen kan det ibland vara svårt att veta vem som är vem. Det tänkte vi råda bot på nu! Här är del 2 i en liten serie där vi presenterar medlemmar i felaget. Vi börjar med styrelsen, och den här gången är det Johannas tur:

Johanna

1. Vad heter du?
Jag heter Johanna, i vikingasammanhang kallas jag ibland för Nanna. 

2. Vilket ämbete har du? 
Valdes 2019 till styrelseledamot i 2 år och är ansvarig administrativt för studiecirklarna hos ABF. I övrigt har jag hand om div nycklar. 

3. Hur länge har du varit med i felaget?  
Osäker på hur länge jag varit med i Felaget, kanske medlem i 5 år, men varit som aktivast de senaste 2 åren. 

4. Vad gjorde ni på första träffen du var med på? 
Min första träff jag deltog på tror jag var ett årsmöte eller kanske en vanlig hantverksträff på ABF. Jag har oftast nålbindning i väskan och det var det jag hade med gissningsvis som jag pysslade med. Är en hejare på nålbundna sockor. 

5. Om du fick välja ETT vikingatida hantverk, vad skulle det vara?
Att bara välja ETT vikingatida hantverk, så blir det nog nålbindning eftersom det är smidigt att ha med sig överallt, flyget, bio… men det betyder inte att jag inte gillar allt annat som finns att göra. Vill alltid testa och lära mig. Kniv, skor, lera, tälja… 

Johanna nålbinder på Runrikets dag 2018
Foto: Päivi Muurtamo

6. Vad är det bästa med felaget?
Det bästa med Felaget är närheten då jag bor i Väsby och att många av oss har kontakt med varandra även utanför träffarna och är lika nördiga på olika sätt. 

7. Om du skulle ansvara för en hantverksträff, vad skulle det bli?
Om jag skulle ansvara för en hantverksträff, så skulle det vara skosömnad. Helt otippat eftersom nålbindning verkar mer logiskt kan man tycka. Ja, det skulle jag också kunna hålla i liksom sömnad, vävning i varptyngd vävstol och tältsömnad. 

8. Något som du är speciellt stolt över?
Det jag är speciellt stolt över är att jag inspirerar så många med mitt hantverk. 

9. Och så vill jag passa på att tipsa om min Instagram @johannajanzen där jag publicerar bilder på det jag gör.