Då var vi igång igen.

I söndags var året, och ja decenniets, första träff. Så fantastiskt att få träffas igen och få inspiration inför kommande säsong.
Det planerades nya kjortlar, det syddes i både tyg och läder. Det varpades upp nya brickband, det målades och det broderades. Bland annat.
Och samtidigt planerade vi våren och sommaren.

Em förbereder mönster inför att sy en kjortel.
Ingrid varpar brickband.När vi brainstormade vad vi vill göra fanns det ingen hejd på vad vi ville, och samtidigt som vi hittade på roliga saker nog att räcka flera år, så funderade vi på vad som var rimligt. Vad vill de gamla rävarna lära sig, och vad vill de nyare medlemmarna ha hjälp med.
Kärnan i vår förening är ju trots allt hantverksträffarna och intresset för vikingaliv. Det är vi medlemmar som allihop formar och gör vår förening till vad den är.

Johanna sydde på sin kjortel.
Kai byggde förvaring i ek.

Med vetskapen om att det finns mycket kunskap i föreningen, som inte var där just då, byggde vi ihop en ganska luftig planering för vårens träffar.
Den som vill, får mer än gärna ta ansvar för ett tema och skriva in det på en träff, och därmed fylla en lucka eller två i kalendern. Tänk, att om du är intresserad av ett visst ämne med vikingakoppling så finns det garanterat fler i föreningen som är det.

Hur kalendariet ser ut, tips på annat vi kan fylla kalendern med, och hur man gör för att ”plocka en lucka” kommer i ett medlemsbrev inom kort…

Halvvägs i planerandet. Titta på kalendariet här på sidan för att se hur det blev.

Nästa träff

Nästa träff är den 2:e februari.
Då kör vi en Bytar-dag. Vi byter grejer, kläder och kunskap.
Inventera din garderob och förrådet innan, och ta med vikingatida kläder, tyg och grejer som du själv inte har användning av, till träffen.
Där byter och loppar vi med varandra!

Men inte nog med det, vi tittar lite på vad man behöver inför utesäsongen, och hur man syr det. Detta är ett perfekt tillfälle att få hjälp för den som är lite ovan med det här med att leva i vikingakläder en dag eller två.
Det är också dagen D för att komma igång med den där kjorteln som krånglat så i tanken. Eller få inspiration till den där kaftanen. Eller kunna fördjupa sig i bästa sättet att, tja vad vet jag, men det vet du! Vad behöver du få hjälp med, vad vill du ha några råd om? Ta med det!

Klockan 11-16 i ABFs lokaler på Optimusgatan i Upplands Väsby. Välkomna!

Har du tyg inte tänker sy av, eller urvuxna kläder? Ta med det söndagen den 2:a februari!