Det finns en tjej som varit felagare i tio år. Hon har suttit i styrelsen, jobbat i marknadsgruppen och just nu är hon felagets valberedning.
Får vi i sann Idol-anda presentera: SARA!

Sara, vars jobb som valberedning i felaget börjar ta fart.

Vad heter du?
Sara (Eir)Nyström

Vilket ämbete har du?
Jag utgör valberedningen i sin helhet 🙂

Hur länge har du varit med i Felaget?
Jag har varit med sedan 2010/2011.

Vad gjorde ni på första träffen du var med på?
Mja, alltså jag träffade ju Felaget för första gången vid en filminspelning på Gunnes gård. Jag jobbade åt ett läromedelsförlag och hade i uppdrag att filma vardagens vikingar – ett liv på en bondgård under järnåldern. Jag fick träffa och se en hel hoper med felagare hantverka, laga mat, spela spel och sköta djur och så mycket annat. Alla var så fantastiska – båda framför och bakom kameran. Sedan var jag fast – eller ska jag kanske säga att Felaget var fast med mig?

Om du fick välja ETT vikingatida hantverk, vad skulle det vara?
Jag är ju en sådan där som tycker att det är roligt att prova på nya grejer, så jag har väl aldrig riktigt fastnat helhjärtat för något. Men måste man välja så är man ju tvungen. Då får det bli sömnad.

Vad är det bästa med felaget?
Att man alltid är välkommen och genast en i gänget. I Felaget bryr vi oss om varandra på ett otvunget och innerligt sätt som gör mig varm i hjärtat bara jag tänker på föreningen.

Om du skulle ansvara för en hantverksträff, vad skulle det bli?
Hm, jag skulle nog vilja dra lite i detta med så kallad vikingastickning. Jag började med det en gång i tiden och är lite sugen på att ta upp det igen.

Något du är speciellt stolt över?
Att jag fått vara med i marknadsgruppen i flera år! Att vara med och arrangera Gunnes Vikingatida höstmarknad är ett roligt och hedersamt uppdrag.

Och så vill jag passa på att:
Slå ett slag för att sitta i styrelsen! (Har själv suttit som ledamot några år innan.) Man måste inte kunna allt om vikingatiden – man kan lära sig med tiden. Styrisar behövs och är enormt uppskattade.