Både när vi träffas på Gunnes gård och i den digitala världen kan det ibland vara svårt att veta vem som är vem. Det tänkte vi råda bot på nu! Såhär en dryg månad efter årsmötet kommer här en liten serie där vi presenterar medlemmar i felaget. Vi börjar med styrelsen, och den här gången handlar det om vår ordförande:

Anno, vid Gamla Uppsala högar.
 1. Vad heter du?
  Anno, fast det står visst Anna-Maria på körkortet. 
 2. Vilken roll har du i felaget? 
  Sedan årsmötet 2020 är jag ordförande för Felaget. Jag är även skribent här på bloggen och på vårt instagram-konto.
 3. Hur länge har du varit med i Felaget?
  Jag har varit aktiv i 3 år, men jag tror att jag var medlem i drygt ett halvår innan jag lyckades komma iväg på min första träff.
 4. Vad gjorde ni på första träffen du var med på?
  Det var säsongspremiären på gården, 2017. Jag har två starka minnen som jag inte minns vilket som var först.
  Antingen färgade vi garn. Det var riktigt aprilväder med både sol, storm och hagel men ett glatt gäng drog upp sjalarna över huvudet och svepte in sig för att kunna sitta kvar vid elden.
  Eller så brände vi lera nere vid den andra eldstaden. Solen sken och folk sprang barfota i det ändå ganska kalla gräset. Hur som helst stormtrivdes jag och har varit fast sedan dess.
 5. Om du fick välja ETT vikingatida hantverk, vad skulle det vara?
  Jag älskar ju de allra flesta hantverk, men skulle jag välja ett så blir det sömnad. Om jag får sy kan jag göra kläder, och dekorera dem. Man kan sy skor och väskor och tält. Jag kan sy på bussen till jobbet, och var jag än råkar få en stund över.
 6. Vad är det bästa med felaget?
  Det bästa med felaget är medlemmarna! Utan aktiva medlemmar skulle det inte finnas några felagsträffar och inte något felag.  Det är vi medlemmar som hittar på vad vi vill göra på träffarna och fyller föreningen med hantverk, glädje och vänskap. Jag har fått oroligt goda vänner i felaget.
 7. Om du skulle ansvara för en hantverksträff, vad skulle det bli?
  Eftersom jag älskar att brodera så ligger en träff med vikingatida broderier nära. Man inte behöver vara expert bara för att man ansvarar för en träff, och skulle jag önska speciella träffar så skulle jag önska en träff om Gunne gård och dess historia, och en med Första Hjälpen. (Olyckor kan vara framme när man minst anar det, både på felagsträffar och på marknaden.)
 8. Något du är speciellt stolt över?
  Ja, jag är ohemult stolt över felagets nya logga som jag tog fram förra året inför vårt 15-årsjubileum.


 9. Och så vill jag passa på att påminna om att tvätta händerna, hålla avstånd och lyssna till FHMs rekommendationer. Jag hoppas innerligt att alla mår bra därute och att vi kan ses snart igen.  
Anno, vår nya ordförande
Anno